Innlegget oppdateres utover i måneden.
3.-5. august: Bryggerifestivalen avholdes på torget i forbindelse med matfestivalen. Deltagende bryggerier: Austmann, E.C. Dahls Bryggeri, Brouwerij de Molen, Oedipus, The Wild Beer Co, Bryggeriet Frøya, Fjord Bryggeri, Hogna Brygg, Klostergården, Monkey Brew, Randhav Bryggeri, Reins Kloster, Rodebakk Gårdsbryggeri, Røros Bryggeri og Mineralvannsfabrikk, Stjørdalsbryggeriet, Stokkøya Bryggeri, To Tårn, Trondheim Mikrobryggeri, 7 Fjell, Amundsen, Bådin og Qvart Ølkompani. Rapport fra 2015-festivalen. Tilknyttede hendelser:
- Kvelden før kvelden, 2. august: Middag og deretter snikåpning av festivalen. Middagen er utsolgt, men fra 19.30 er det fritt fram.
- Introduksjonskurs i øl med Anders Cooper, 3., 4. og 5. august (altså tre kurs, velg et tidspunkt, i skrivende stund er det ledige plasser på alle tre).
- Øl og vin blir fin: Temaomvisning på Nordenfjeldske kunstindustrimuseum med Morten Spjøtvold, 4. august.
- Ølsmaking med Brouwerij de Molen på ØX Tap Room, utsolgt.
- Øl den nye vinen med Roar Hildonen, 4. og 5. august (to kurs).
- Introduksjonskurs i hjemmebrygging med Bakke brygg, 4. august.
- Ølquiz med Knut Albert Solem på E. C. Dahls, 4. august.
12. august: Helaften på E. C. Dahls bryggeri.
16. august: Krankupp på ØX med Ølkymisten.
17.- 19. august: Det blir Øldorado på Pstereo i år også, E. C. Dahls, Monkey Brew og Klostergården stiller med øl. Lørdag 19. klokka 17.00 blir det også ølsmaking med Dahls (begrenset antall plasser).
25. august: Ølkurs og omvisning på E. C. Dahls.
26. august: Helaften på E. C. Dahls bryggeri.
26. august: Beermakers dinner med 7 Fjell på E. C. Dahls.